Sale!

Skwalan z trzciny cukrowej

8 w magazynie

6.47 

Skład: Uwodorniony olej roślinny, olej słonecznikowy, olejek waniliowy pozyskiwany z wanilii płaskolistnej Vanilla plantifolia.

8 w magazynie

Add to WishlistAdd to compare

Skwalan z trzciny cukrowej pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie (2019 r.) najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum.

Skwalan z trzciny cukrowej sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry – suchej, dojrzałej, naczynkowej, tłustej, mieszanej, wrażliwej, alergicznej. Skwalan wykazuje właściwości zmiękczające, wygładzające, ujędrniające, regenerujące, poprawia przenikanie pozostałych składników zawartych w składzie kosmetyku. Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera “blasku”. Może być stosowany do pielęgnacji włosów i paznokci.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).

Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery ( również tej delikatnej). Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym “transporterem” składników aktywnych.

Waga

30 ml

Inci

Squalane

Jak stosować

Nakładamy na oczyszczoną wcześniej, nawilżoną skórę. Skwalan z trzciny cukrowej można nakładać bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do maseczek, olejów, wcierek do włosów,  kremów czy serum. Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasowywać aż do całkowitego wchłonięcia.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
No products in the cart.
EnglishPolski