Sale!

Olej z marakui

8 w magazynie

6.17 

INCI: Passiflora Incarnata Oil.

8 w magazynie

Add to WishlistAdd to compare
SKU: 0093 Kategorie: , ,

Szukasz kosmetyku naturalnego o silnym potencjale antyoksydacyjnym? Uniwersalny olej z marakui spełni to zadanie.

Olej z marakui marki AVEBIO to naturalny, kosmetyczny olejek do twarzy i ciała tłoczony z nasion marakui (passiflory), zawierający cenne, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy: A,C,K i E oraz wapń, potas i fosfor.

Znany i wykorzystywany od setek lat przez mieszkańców Amazonii stanowi doskonałe źródło bioflawonoidów i nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6. Ten naturalny kosmetyk ma właściwości odmładzające, odżywcze i regenerujące. Z powodzeniem można go stosować do pielęgnacji twarzy, całego ciała czy włosów.

Olej z nasion marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż słynny olej arganowy. Jest jednym z najsilniej działających przeciwstarzeniowo i przeciwzmarszczkowo olejów kosmetycznych na świecie.

Jakie działanie ma olej z pestek marakui?

  • nawilżające i ochronne,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • uspokaja skórę i łagodzi stany zapalne,
  • regeneruje i przywraca warstwę lipidową,
  • zapewnia witalność skóry,
  • skwalen, naturalny składnik oleju ma właściwości zmiękczające i przeciwutleniające,
  • karotenoidy i flawonoidy zawarte w oleju przeciwdziałają wolnym rodnikom,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • witamina K naturalnie występująca w oleju stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, na trądzik różowaty i zaczerwienienia skóry.

Do jakiej cery zalecane jest stosowanie oleju z marakui?

Olej z pestek marakui jest bardzo uniwersalnym kosmetykiem naturalnym i jest polecany jest w pielęgnacji każdego rodzaju cery wymagającej odżywienia i regeneracji. Zdecydowanie najbardziej sprawdza się jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzięki wysokiej zawartości witamin C i K). Skutecznie wspiera też łagodzenie objawów trądziku różowatego.

W jaki sposób używać naturalny olej z marakui?

Ten naturalny kosmetyk można stosować na kilka sposobów:

  • zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała),
  • wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,
  • w przypadku cery naczynkowej lub dotkniętej trądzikem różowatym w szczególności polecamy stosowanie olejku z marakui w połączeniu z hydrolatem z kocanki (Nieśmiertelnika).

Jak najlepiej przechowywać ten kosmetyk naturalny?

Należy unikać nadmiernie nasłonecznionych i nagrzanych miejsc (np. parapet lub grzejnik). Przechowywanie w lodówce nie jest konieczne. Kosmetyki naturalne można przechowywać w temperaturze pokojowej. Więcej informacji o przechowywaniu kosmetyków znajdziesz na naszym blogu.

Waga

100 ml

Jak stosować

Olej z marakui AVEBIO polecany jest do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Jak każdy olej kosmetyczny można go stosować samodzielnie. Najlepsze efekty uzyskuje się jednak w połączeniu z naturalnymi tonikami i wodami kwiatowymi. Jeśli posiadasz cerę naczynkową stosuj olej z marakui z naturalną wodą z nieśmiertelnika (kocanki włoskiej). Taki duet wyciszy skórę.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
No products in the cart.
EnglishPolski